trainingen, counseling & coaching

Coaching

Verschil psychosociale therapie, counseling en coaching?

Wat is het verschil tussen coaching, counseling en psychosociale therapie?
De nadruk bij coaching ligt op het ontwikkelen van mensen, niet het 'genezen'. Een coach ondersteunt in het zoeken naar, en het uitvoeren van, verschillende mogelijkheden om jouw doelen te bereiken. Hoe je de stappen naar jouw doel kunt zetten die het beste bij je passen.

Bij counseling ligt het aandachtspunt meestal bij een probleem en hoe deze op te lossen, hoe inzicht te krijgen in eigen functioneren en communiceren. Er wordt gewerkt aan inzicht verkrijgen in, en verandering van, bepaalde patronen.

Bij psychosociale therapie is het uitgangspunt: psychische (sociale) klachten. Als je uit balans bent geraakt en het even niet meer alleen redt. Als je niet meer prettig functioneert in je privé-omgeving en/of op het werk.
Je psychische klachten kunnen zich uiten in bijvoorbeeld stress, onverklaarbare vermoeidheid, depressiviteit,
angstklachten, ervaringen die dwarszitten, slapeloosheid en/of lichamelijke klachten. Door psychosociale therapie krijg je weer grip op je situatie. Je leert je sterke kanten kennen, verder te ontwikkelen en in te zetten om moeilijkheden te overwinnen en nieuwe mogelijkheden te creëren.

Soms bestaat er een overlap. In de intake stellen we gezamenlijk vast waar het zwaartepunt ligt en welke begeleiding het beste aansluit bij jouw hulpvraag.

relatietherapie/-coaching

Voor wie?
Voor iedereen:

- die samen met zijn/haar partner de relatie wil verbeteren:
Hoewel, of juist omdat je van elkaar houdt, kun je de ander heel erg pijn doen.
Bijna nooit met slechte bedoelingen, meestal niet uit gebrek aan liefde voor elkaar , maar omdat je zo verschillend bent, elkaar niet begrijpt, je je niet goed behandeld en je niet gewaardeerd voelt.
De gevoelens die bij deze problemen ontstaan zijn vaak intens en verwarrend als de communicatie tussen beiden niet voldoende bijdraagt tot oplossingen.
Wanneer je merkt dat de communicatie tussen jou en je partner niet verloopt zoals je beiden wenst, dan kan relatie therapie/- coaching verheldering bieden. In partnergesprekken is het belangrijk dat beide partners de bereidheid hebben elkaar tegemoet te komen om gezamenlijk aan oplossingen te werken.

- die een familierelatie of vriendschapsrelatie wil verbeteren of herstellen:
Wanneer je een familierelatie (denk hierbij aan relaties tussen: moeder-dochter/ zussen/ broer-zus/ moeder-zoon/ vader-dochter/ broers/ vader-zoon) of een vriendschapsrelatie wilt verbeteren of herstellen en je familielid of vriend(in) heeft dezelfde wens, dan kan relatietherapie of relatiecoaching verheldering bieden.

roos

schelpen

lelie

lelie

lelie

© 2011 Mijn-eigen-website.nl