trainingen, counseling & coaching

Counsel(l)ing

Door sommigen wordt counseling met een 'l' geschreven en door sommigen met twee. Het hangt er maar net van af hoe je er mee in aanraking bent gekomen.
Overigens: beide schrijfwijzen zijn goed.

Verschil psychosociale therapie, counseling en coaching?

Wat is het verschil tussen coaching, counseling en psychosociale therapie?
De nadruk bij coaching ligt op het ontwikkelen van mensen, niet het 'genezen'. Een coach ondersteunt je in het zoeken naar, en het uitvoeren van, verschillende mogelijkheden om je doelen te bereiken. Hoe je de stappen naar jouw doel kunt zetten die het beste bij jou passen.

Bij counseling ligt het aandachtspunt meestal bij een probleem en hoe deze op te lossen, hoe inzicht te krijgen in eigen functioneren en communiceren. Er wordt gewerkt aan inzicht verkrijgen in, en verandering van, bepaalde patronen.

Bij psychosociale therapie is het uitgangspunt: psychische (sociale) klachten. Als je uit balans bent geraakt en het even niet meer alleen redt. Als je niet meer prettig functioneert in je privé-omgeving en/of op het werk.
Je psychische klachten kunnen zich uiten in bijvoorbeeld stress, onverklaarbare vermoeidheid, depressiviteit, angstklachten, ervaringen die dwarszitten, slapeloosheid en/of lichamelijke klachten.
Door psychosociale therapie krijg je weer grip op je situatie. Je leert je sterke kanten kennen, verder te ontwikkelen en in te zetten om moeilijkheden te overwinnen en nieuwe mogelijkheden te creëren.

Soms bestaat er een overlap. In de intake stellen we gezamenlijk vast waar het zwaartepunt ligt en welke begeleiding het beste aansluit bij jouw hulpvraag.

roos

schelpen

lelie

lelie

lelie

© 2011 Mijn-eigen-website.nl